OP WEG NAAR DE VOLLE MAAN

Vrijdag 10 januari is het Volle Maan en een Maansverduistering. Deze eerste Volle Maan in het nieuwe jaar schijnt een fel licht door de nieuw geopende deur, zodat je een glimp kunt opvangen van wat jij wilt laten groeien de komende maanden. Het kan gaan om een voornemen, een idee of project, alles waarvan je ervaart: ja, dát voelt goed, daar wil ik voor gaan!

WELKE DEUREN WIL JE OPENEN?

Bij de afgelopen Nieuwe Maan heb je wellicht gevoeld wat je niet mee wil nemen in de nieuwe cyclus, zodat er ruimte komt voor iets nieuws, en besef je welke ervaringen of successen je wel mee wil nemen. Een Volle Maan vraagt je te luisteren naar je dromen. Word je bewust welke deuren je (verder) wilt openen nu het donkerste deel van het jaar achter ons ligt en het wiel de andere kant op gaat bewegen. Het is een tijd om optimistisch te zijn en de uitdaging aan te gaan voor een nieuwe start.

De Volle Maan staat in het sterrenbeeld Kreeft. Dit waterteken kan maken dat je zorgzamer bent, maar ook dat er overgevoeligheid ontstaat of dat oude emotionele dingen boven komen drijven. Hierdoor kun je sneller gekwetst zijn of besluiten je terug te trekken als het lastig wordt. Juist als je wordt geconfronteerd met emotionele zaken is het goed om te ervaren wat jouw verwachtingen zijn en of je die moet bijstellen.

Asteroïde Ceres heeft ook te maken met zorgen, beschermen en dragen, maar zij laat je ook ervaren waar de balans is doorgeslagen. Is het misschien tijd om afscheid te nemen van een persoon, situatie of zaak die alleen maar energie vraagt? De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Steenbok, wat een dosis nuchterheid kan geven, maar ook onverbloemde duidelijkheid zodat je kunt zien wat er werkelijk speelt. Mercurius staat direct naast de Zon en tegenover de Maan waardoor het moeilijk is om te zeggen wat je voelt. Door misverstanden kan strijd ontstaan en vooral op een moment dat je geëmotioneerd bent is het goed om eerst even afstand te nemen voordat je je uit.

ECLIPS

In het begin van de avond is er ook een gedeeltelijke maansverduistering. De maankrachten (emoties, gevoelens, dromen en angsten) komen dan als het ware tijdelijk in de schaduw te staan. Hierdoor kan het zijn dat je even niet goed weet wat goed voor jou voelt of wat jij nodig hebt. Ga na wat er in je opkomt die dag (gedachten, gevoelens, ideeën, wensen) en neem het mee de komende maanden om er meer licht op te schijnen. Saturnus en Pluto staan tegenover de Volle Maan en bepalen de energie van deze eclips. Juist als je een gevoelig en empathisch mens bent is het belangrijk je te beschermen in de huidige harde wereld en tegen meedogenloze mensen. Tegelijk vraagt deze eclips je om jouw prioriteiten duidelijk te krijgen en daarnaar te leven!

© Petra Stam


Geef een reactie