De Astrologische Jaarvoorspelling 2020

In het jaar 2019 hebben velen van jullie grote sprongen gemaakt in hun spirituele groei en bewustzijn. Het was het jaar met het getal 3, betrekking hebbende op Jupiter. Goed om nu even stil te staan bij hoe hard jullie hebben gewerkt en dat jullie jezelf hier voor best mogen waarderen.

Het komende jaar 2020 zal een vervolg zijn op 2019. Het jaar 2020 gaat een transformerend jaar worden, waarin de Pluto/Saturnus- samenstand op 12 januari een keerpunt kan betekenen en op een groot deel van 2020 een grote stempel zal drukken. Deze samenstand tussen deze twee langzaam lopende planeten komt niet vaak voor, de laatste keer was in 1982. Karmische processen komen ten einde en je wordt min of meer gedwongen, om een veranderingen door te voeren en daarbij destructief gedrag en angsten los te laten. Er zullen regelmatig keuzemomenten komen; ga jij je gevoel volgen en ga jij nieuwe levensveranderende beslissingen maken in jouw leven of laat je liever alles bij het oude? Als jij je gevoel gaat volgen en doen wat jouw intuïtie jou ingeeft, zul je merken dat deuren opengaan en alles vanzelf gaat stromen. Goed dus om vooral je gevoel te volgen en alles wat je hierin belemmert los te laten. Je zult hierbij veel steun krijgen van jouw “Hogere Leiding” en je kunt ook sterk de aanwezigheid en sturing ervaren van overleden dierbaren.

HET JAAR MET HET GETAL 4

Het jaar 2020 wordt het jaar met het getal 4 (2+0+2+0). Het getal 4 hoort bij Uranus. Uranus is de heerser van de Waterman en zijn trefwoorden zijn o.a.; vernieuwing, onafhankelijkheid, socialisme, revolutie, onrust, grillig en toekomst. Maar ook elektriciteit, computers, uitvindingen, luchtvaart en astrologie horen bij Uranus. Deze kenmerken van Uranus zullen een grote rol gaan spelen in 2020. En omdat we in een overgangsperiode zitten van het Vissen- naar het Watermantijdperk, waarbij het motto: “Gelijkheid, broederschap en vrijheid “ belangrijk is, gaat 2020 een belangrijk jaar worden. Een jaar waarin de samenleving toe is aan vernieuwing en waar zorg is voor iedereen, ook voor de minderbedeelden in onze samenleving.

Mensen zijn vaker bezorgd om het milieu en vinden dat er daadwerkelijk iets moet gaan gebeuren, om het voortbestaan van deze aarde te garanderen. De milieu-problemen dwingen ons om na te denken over alternatieve oplossingen. En ook de problemen in bijv. het zorgstelsel zal meer aandacht krijgen. De tijd dringt om nu met serieuze oplossingen te komen! Mensen gaan meer hun krachten bundelen, om de nodige veranderingen in gang te brengen. Zij komen in opstand en gaan vaker demonstreren om regeringen wakker te schudden. Ook wordt 2020 het jaar waarin er technologische vernieuwingen worden toegepast. Er kunnen nieuwe ideeën ontstaan en technologische uitvindingen komen.

CRISIS

Het kunnen op maatschappelijk gebied tijden zijn van crisis, waarin bestaande machtsstructuren, waarin er sprake is van machtsmisbruik, steeds meer gaan afbrokkelen. Er kunnen zaken aan het licht komen, die voor lange tijd verborgen zijn geweest, zoals seksueel misbruik en criminaliteit.

Zaken die in de doofpot zijn gestopt kunnen aan het licht komen.

Maar ook op persoonlijk vlak kan jij een crisis ervaren en het gevoel hebben dat je een andere richting op wilt. Plotselinge gebeurtenissen kunnen jouw leven een andere richting geven, want Uranus kan grillig werken en doet niet wat er van hem verwacht wordt. Je kunt een sterke drang hebben naar vrijheid en om je eigen weg te gaan. Duidelijk kan worden met wie jij een “spirituele familie” wilt vormen en dat zal voornamelijk met zielsverwanten zijn. Er kunnen alternatieve manieren van wonen ontstaan, zoals woongroepen. En ook kan je door alternatieve oplossingen zorgen voor een comfortabel leven met voldoende financiën. De zorg voor elkaar gaat belangrijk worden.

TWEE PERIODES

We kunnen het jaar 2020 onderverdelen in twee periodes, waarbij er na de Leeuwenpoort op 8 augustus een andere fase aanbreekt. De Leeuwenpoort zal een ommekeer zijn, waarin jij nog meer in jouw kracht gaat komen.

Het wordt een jaar waarin jouw lotsbestemming duidelijker wordt en meer vorm gaat krijgen; het pad dat jij gaat volgen en welke talenten en gaven jij gaat inzetten. Ook wordt duidelijker met wie jij gaat samenwerken en een relatie aan wilt gaan. Contacten de niet meer bij je passen, doordat jij een groei aan het doormaken bent, ga je steeds meer loslaten.

JUPITER

Deze geluksplaneet zal het komende jaar veel invloed hebben, doordat hij een aantal keren samen staat met Pluto en Saturnus en de Pluto/Saturnus-samenstand activeert . Jupiter is nl. begin december 2019 van teken veranderd en loopt het grootste deel van het jaar door Steenbok.

Moeilijke situaties en nieuwe wetten zullen uiteindelijk een positieve uitwerking gaan hebben. En gaan ervoor zorgen dat jij een spirituele groei door kan maken, jouw horizon kunt verbreden en destructief gedrag gaat loslaten.

Lichtwerkers kunnen zich meer gaan oriënteren op het uitbreiden van hun werkzaamheden en eventueel op het buitenland, waar een gezonder en warmer klimaat is, met meer zon, licht en meer natuur. Dit is nodig voor jouw steeds groter wordende lichtlichaam. Je kunt een aantrekkingskracht voelen naar een plek in het buitenland, waar jij je in de toekomst wilt gaan vestigen. Tijdens speciale Poortdagen kan jij hierop afgestemd worden.

OPENING VAN EEN ENGELENPOORT

We beginnen het jaar 2020 met een opening van een Engelenpoort 222, op 1 januari, die een grote invloed gaat hebben op Tweelingzielen. Er komt dan 3 keer het getal 2 in de datum voor, nl 2(1+1)-2(2+0)-2(2+0). Het getal 2 heeft betrekking op de Maan, op het moederprincipe, emoties en jouw behoeftes. Deze Engelenpoort bereidt je voor op het nemen van stappen, die jouw leven totaal een andere wending gaan geven en op het nemen van stappen, die beter passen bij jouw behoeften. De Engelen gaan ons helpen om onze bestemming te vinden, zodat jij jouw zielsmissie uit kunt gaan voeren. Het kan aanvoelen alsof er geen weg meer terug is en je serieus aan de slag moet, om meer voor jezelf te kiezen en vorm te gaan geven aan jouw nieuwe leven. Heel belangrijk om jouw hart te volgen!

DE WINTERPERIODE

Het jaar 2019 zijn we geëindigd met op 2e Kerstdag de Nieuwe Maan in Steenbok, waarbij er een gedeeltelijke Zonsverduistering plaatsvond. Verduisteringen kunnen een keerpunt zijn in je leven; je wilt het anders gaan doen! Familiepatronen kunnen duidelijk zijn geworden. Weggestopte emoties kunnen naar boven zijn gekomen.

Op 10 januari volgt nog een gedeeltelijke Maansverduistering tijdens de Volle Maan in Kreeft. Trauma´s kunnen uit jouw verleden en zelfs uit vorige levens naar boven komen. Je kunt je soms somber en pessimistisch voelen, afgewisseld met optimisme en de hoop dat jouw toekomst anders gaat worden. Je kunt gezondheidsproblemen willen aanpakken of een nieuwe richting in willen gaan. Nieuwe contacten kunnen in je leven komen of worden oude contacten weer aangehaald.

Als Uranus direct gaat lopen op 11 januari, komt alles in een stroomversnelling! Er kunnen onverwachte gebeurtenissen zijn, waardoor jouw leven een andere vorm gaat krijgen. Veranderingen gaan doorgezet worden.

Op 12 januari is er dan de Pluto/ Saturnus-samenstand. Een uitgebreid artikel is te vinden op onze website.

Als Mercurius retrograde gaat lopen in Vissen op 17 februari tot 10 maart is het tijd voor introspectie. En kan je jezelf afvragen of je niet te veel in een illusie leeft en je jezelf voor de gek houdt. Je kunt je ook misleid voelen door anderen. Maar ook kan je veel creatieve ideeën krijgen en uiting geven met schilderkunst, fotografie, dans of film, om jouw droomwereld te creëren.

Er is een Supermaan in Maagd op 9 maart. Een Supermaan is een Volle Maan die relatief gezien dichtbij de aarde staat en daardoor een sterke uitwerking heeft. Op 8 april is er nog een Supermaan. Deze valt in Weegschaal. Dan gaan er belangrijke beslissingen gemaakt worden.

LENTE

Zowel de zomer als de lente zal een periode worden waarin we veel naar binnen keren en gaan nadenken over wat we nu precies willen. En zal de lente een periode worden waarin spirituele groei en ons liefdesleven een grote rol zal spelen. Oude liefdes kunnen weer terug in je leven komen. Venus, de planeet van de liefde, schoonheid, harmonie en relaties loopt vanaf 13 mei tot 25 juni namelijk retrograde in Tweelingen. Dit kan jou veel doen nadenken over wat jij graag wilt in de liefde. Je kunt het gevoel hebben dat je in twee werelden leeft; een wereld met je huidige karmische partner en de wereld met je tweelingziel, als deze in jouw leven is. En dit kan behoorlijk verwarrend zijn! Misschien heb je je tweelingziel of de gevoelens voor je tweelingziel verborgen gehouden voor je huidige partner en weet je niet goed hoe lang je dit nog vol kunt houden. Je kunt deze periode ervaren als een overgang, waarin je een oude relatie los gaat laten en er ruimte komt voor een verdere ontwikkeling met je tweelingziel. Ook kan je besluiten je huidige relatie een andere vorm te geven, meerdere relaties aan te gaan of relaties meer in vrijheid te beleven. Je kunt in de war zijn over jouw gender-identiteit, als jouw tweelingziel van hetzelfde geslacht is of twijfel je over hoe je verder wilt met je huidige partner. En dit kan gepaard gaan met veel spanningen, onrust, het krijgen van nieuwe inzichten en het loslaten van emoties.

Ook kan het contact met jouw tweelingziel moeilijk gaan en wordt er afstand gecreëerd. De relatie met jezelf zal dan ook de komende tijd voorop staan en je zult een harmonie willen zoeken met gelijkgestemden. Er kunnen bijv. alternatieve woongroepen komen.

Door Jupiter, die 14 mei retrograde gaat lopen, komt er ook ruimte om je spiritueel verder te ontwikkelen en ga je ook jouw carrière serieuzer nemen. Deze ontwikkelingen kunnen in gang gezet worden door intense (karmische) gebeurtenissen, zoals verhuizing, ontslag, een ziekte of scheiding.

Vooral angst voor het verlies van (financiële) zekerheid en bindings- en verlatingsangst kunnen sterker naar voren komen. Wanneer je deze angsten loslaat, zul je ervaren dat je een ware transformatie ondergaat en het gevoel van rust en vertrouwen daarvoor in de plaats zal komen. Deze transformaties zorgen er ook voor dat alles beter gaat stromen in jouw leven en er ook een betere geldstroom op gang kan komen. Jupiter, de geluksplaneet die op 5 april samen zal staan met Pluto, zal dit in werking zetten. Zij ontmoeten elkaar ook op 30 juni en 12 november en zul je nogmaals belangrijke keuzes moeten maken, angsten moeten loslaten en op je intuïtie vertrouwen, om jouw geldstroom beter opgang te laten komen.

Je kunt de innerlijke transformatie, die je door aan het maken bent willen reflecteren naar jouw uiterlijk. En je uiterlijk willen veranderen en er bijv. jeugdiger uit gaan zien. Of je huis een andere inrichting willen geven. Je kunt voor een heel andere stijl willen kiezen!

Op 5 juni vindt er nog een gedeeltelijke Maansverduistering plaats tijdens de Volle Maan in Boogschutter. Hierdoor kunnen we ons bewust worden van het feit, dat we niet teveel hooi op ons vork moeten nemen en eerlijker mogen zijn naar onszelf toe en naar anderen. Misschien houd jij jezelf een beetje voor de gek of heb je een blinde vlek. En dit kan duidelijk worden tijdens deze Volle Maan.

ZOMER

De Zomerzonnewende, het begin van de zomer, valt op 20 juni. De Zon heeft dan zijn hoogste punt bereikt en gaan de dagen weer korter worden. Tijd voor vakantie en het even rustig aan te doen.

Op 18 juni gaat Mercurius, de planeet van het denken, communicatie en handel, retrograde lopen in Kreeft. En tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft op 21 juni, vindt er een ringvormige Zonsverduistering plaats, die in onze streken onzichtbaar is. Dit alles gaat ons bewust maken van onbewuste gedragspatronen binnen de gezinsstructuur. Misschien merk je dat je steeds in dezelfde conflicten/patronen raakt met je ouders en wil je hierin een verandering brengen. Gekwetste gevoelens uit het verleden kunnen hierbij nog een rol spelen en je kunt dan ook bewust hiermee aan de slag gaan. Verdriet rondom kinderen kan loskomen. Misschien gaan kinderen uitvliegen en op eigen benen staan. Alle gedachten en gevoelens van je af schrijven zou jou kunnen helpen. Je kunt dan ook tot de conclusie komen, dat je met sommige gezinsleden of jouw partner niet de diepgang kunt vinden, die jij graag wenst. En je kunt nadenken over waar jij nu wel precies behoefte aan hebt. Misschien wil je een hele andere manier van leven en wordt het tijd om grote veranderingen door te voeren.

Door de invloed van Uranus, die op 15 augustus tot 14 januari 2021 retrograde gaat lopen in Stier, kunnen we meer bezig zijn met op een alternatieve manier willen wonen en werken, het liefst met gelijkgestemden. In deze periode kunnen nieuwe ideeën tot stand komen en kunnen er kleine stappen gemaakt worden naar een nieuwe manier van leven, dat meer past bij de behoeften die jij nu hebt. Hierbij zul je ook stap voor stap ingebouwde zekerheden los gaan laten en steeds meer op je intuïtie gaan varen.

In de periode van de zomer kunnen we ook tegen wat beperkingen aanlopen. Onder invloed van Neptunus, die op 23 juni retrograde gaat lopen in Vissen, kan het zijn dat je merkt dat je teveel loopt te dromen over jouw toekomst en te weinig in actie komt. Ook verslavingen en depressieve gevoelens kunnen ervoor zorgen, dat je niet het gewenste resultaat haalt. Je kunt je opgesloten voelen of vast zitten in een situatie, waar jij heel graag los van wilt komen en je kunt plotseling besluiten, dat je een andere richting op wilt gaan. Er kunnen mooie ideeën en oplossingen voor de lange termijn bedacht worden, die jou toch weer hoopvol maken. Creatieve ideeën kunnen ontstaan.

Op 5 juli vindt er een gedeeltelijke maansverduistering plaats tijdens de Volle Maan in Steenbok. Hierdoor gaan we ervoor zorgen dat wij onze gevoelens serieus gaan nemen en niet meer naar de achtergrond willen drukken. Deze gedeeltelijke maansverduistering kan ons in beweging zetten om een belangrijke beslissing te nemen en die ene knoop door te hakken, wat we misschien lange tijd niet hebben gedurfd.

EGYPTISCH NIEUWJAAR EN DE LEEUWENPOORT

Op 26 juli is het “Egyptische Nieuwjaar”. Voor de oude Egyptenaren was de “Blauw Ster” Sirius sinds een tijd weer aan de horizon te zien en kondigde het nieuwe jaar aan. Zij vierden dit door de beelden uit de tempels te halen en op te laden met de energie van Sirius samen met de Zon. Tijdens het Egyptische Nieuwjaar worden we voorbereid op de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus en zullen er veel lichtwezens en hogere energiefrequenties van Sirius naar de aarde komen. Een bijzondere tijd, want veel lichtwerkers reageren sterk op deze energie van Sirius, door hun planetaire afkomst van Sirius of daar veel ervaringen hebben opgedaan, voordat zij het reïncarnatieproces op aarde aangingen.

Er kunnen dan ook grote veranderingen gaan plaatsvinden rond het Egyptische Nieuwjaar en de Leeuwenpoort op gebied van wonen, werk, relaties en gezondheid. We komen meer in ons kracht en gaan ons hart volgen. De Leeuw-energie wordt sterker!

In deze periode kan je ook leden van jouw zielenfamilie tegenkomen, waarmee jij een samenwerking aan kunt gaan. En er kunnen bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden, die jouw leven voorgoed kunnen veranderen.

Ook voor tweelingzielen kan er een bijzondere ommekeer komen in hun relatie. Zij kunnen weer (tijdelijk) dichterbij elkaar komen. Of na een lange tijd een bericht ontvangen. Ook kan er een onverwachte ontmoeting plaatsvinden.

HERFST

In de herfstperiode kunnen gebeurtenissen of situaties ervoor zorgen dat er veel boosheid los gaat komen. Mars, in zijn eigen teken Ram, gaat op 9 september tot 14 november retrograde lopen. Ongeduld en frustraties over dat jij niet kunt doen wat je wilt of jij het gevoel hebt dat je uit je kracht wordt gehaald door iemand anders, kan nu een rol spelen. Oorzaak van boosheid en wrok gevoelens naar anderen toe kan je verder willen onderzoeken. Je kunt even niet verder!

Mercurius, die op 14 oktober retrograde gaat lopen, doet daar nog een schepje bovenop. Tijd om te reflecteren en misschien kan je al snel verbanden leggen tussen situaties uit het verleden en het heden. Patronen, zoals destructief gedrag, kunnen zich herhalen en besluit jij dat je die wilt doorbreken. Conflicten, waarin jaloezie en wraakgevoelens speelde met iemand uit het verleden kunnen uitgewerkt worden. Misschien komen jullie weer in contact en ronden jullie deze karmische situatie af. De weerstand naar dominante mensen kan ook erger worden en je kunt dan ook contacten willen verbreken.

Je plannen doorzetten kan even niet zo gemakkelijk gaan. Op werkgebied zal je vooral nog in een voorbereidende fase zitten, waarin je steeds dichterbij je doel komt! De remmende werking van de Pluto/ Saturnus samenstand is bijna voorbij!

Op 30 november is er een gedeeltelijke Maansverduistering tijdens de Volle Maan in Tweelingen. En deze Maansverduistering kan ons nieuwe contacten op ons pad brengen en nieuwe kansen zullen zich aandienen hierdoor!

WINTER

Het einde van het jaar zal aanvoelen als een grote opluchting! De lange nasleep van de Pluto-Saturnus samenstand is dan eindelijk voorbij en we zullen meer in een stroomversnelling komen. Op 14 december is er een totale zonsverduistering, die in onze streken onzichtbaar is, maar wel voelbaar. Hierdoor zal ons ego en onze daadkracht even afnemen en zullen hogere energiefrequenties inwerken op ons energetisch systeem. Dit is allemaal ter voorbereiding op dat veel (spirituele) carrières van de grond zullen komen en veel mensen dus serieus aan de slag gaan met nieuwe werkzaamheden en hun zielsmissie. Ook kunnen er in deze periode vernieuwende technologieën of therapieën een doorbraak krijgen.

Jupiter, onze geluksplaneet, gaat op 19 december naar het teken Waterman en zal op 21 december samen komen met Saturnus. Dat Jupiter en Saturnus samenkomen, gebeurt maar één keer in de 20 jaar en zal voor verrassende onverwachte wendingen zorgen. Dit gaat ervoor zorgen dat we op alternatieve manieren onze carrière vorm gaan geven, op alternatieve manieren gezinnen stichten of uitbreiden, liefdesrelaties beginnen, alternatieve manieren van zorg voor ouderen regelen en ook naar alternatieve geneeswijze zullen zoeken voor lichamelijke kwalen. We gaan meer “out of the box” denken en onszelf uitdagen, om onze maatschappij een andere vorm te geven, die beter past bij wat wij nu nodig hebben en beter bij ons hogere bewustzijn past.

Het jaar 2020 zal een vervolg zijn op het voorbereidende jaar 2019, dat voor velen al veel transformaties in gang heeft gezet. En zal een verrassend jaar worden, waarin veel onverwachte wendingen zullen komen. Maar die gelukkig wel heel positief zullen uitpakken. Dus je mag je voorbereiden op een soms onrustig en transformerend jaar, vol verrassende wendingen en doorbraken! Stapje voor stapje word jij de richting jouw zielsmissie gestuurd!

Wij wensen voor al onze lieve lezers een heel licht en liefdevol 2020!

Karin en Danique Vergeer


2 Reacties op “De Astrologische Jaarvoorspelling 2020”

  1. hermans roger zegt:

    Hoe verklaren jullie corona?

  2. Beste Roger,

    Dat zie ik als een kans voor de mensheid om wakker te worden. Je ziet het wereldwijd gebeuren.

    In Licht en Liefde, Lizeth Brands

Geef een reactie