Dromen en Visioenen

Een droom bestaat uit beelden en geluiden die je ervaart terwijl je slaapt. Dromen zijn een belangrijk onderdeel van de slaap, en doe je gemiddeld vier tot vijf keer per nacht. Je droomt om je levenservaringen te verwerken en een plek te geven. Het komt vaak voor dat als je wakker wordt, je een droom niet kunt herinneren of dat je je niet bewust bent van de droom. Maar je droomt echt elke nacht – zelfs dieren dromen – om de ervaringen van je dagelijkse leven een plek te geven.

Je droomt dus om je dagelijkse bezigheden te verwerken, dat wat je overdag hebt beleefd, dat wat je hebt gevoeld, gezien, gehoord, maar ook wat je op emotioneel gebied bezighoudt en bezig hield. En natuurlijk droom je ook om je onderbewuste ideeën, plannen, wensen en creatieve ideeën tot uiting te laten komen en, niet te vergeten, informatie te vinden om antwoorden te vinden. Je verwerkt ook negatieve ervaringen, twisten, twijfels, jaloezie, een verloren geliefde of je meeste diepe, ware gevoelens. Zonder deze manier van verwerking kun je niet goed functioneren. Daarnaast geven dromen een ‘hint’ naar de toekomst: wat wil je nog leren of beleven in je leven?

Als je droomt gaan je hersenen werken, opruimen en structureren om zo weer ruimte te creëren voor nieuwe informatie die je de volgende dag ontvangt en waar je van leert. Zo voorkom je mentale overbelasting en daarom is slaap heel erg belangrijk.

Slapen doe je in verschillende fases. De lichte slaap, de Remslaap, is een de afkorting van Rapid Eye Movement, en wordt gevolgd door de non remslaap. Dromen doe je voornamelijk tijdens de remslaap en slechts 1 of 2 minuten in de non remslaap. Slapen kun je verdelen in doezelen, lichte slaap gevolgd door diepe slaap, delta slaap en als laatste de remslaap.

- Tijdens het doezelen heb je je ogen dicht en zak je steeds verder weg in een lichte slaap;

- Lichte slaap is de eerste echte slaapervaring van ongeveer een half uur;
- Diepe slaap en delta slaap is ook weer een half uur slaap maar dan echt diep; hierin kom je tot rust;
- Tenslotte gaat deze over in de remslaap, waarin je dus droomt.

De eerste 3 uur slaap je veel en maak je weinig remslaap mee en vaak kun je je dit niet herinneren. Na 4 uur slapen neemt de echte slaap iets af en worden we bewuster van dromen. Maar pas na 6 uur slapen kun je je dromen bewust herinneren omdat je diepe slaap afneemt en je meer remslaap ervaart.

- Baby’s slapen ongeveer 15 per dag en daarvan is de helft remslaap;
- Peuters slapen ongeveer 12 uur en daarvan 3 uur remslaap;
- Als we 9 jaar zijn hebben we minder slaap nodig, ongeveer 10 uur en daarvan is 2 uur remslaap;
- Volwassenen slapen gemiddeld 8 uur en daarvan is 2 uur remslaap;
- Oudere mensen slapen nog maar 6 uur per nacht en daarvan is 1 uur remslaap.

We dromen niet veel ten opzichte van het aantal uur dat we slapen, het komt dus ook veel voor dat we ons de dromen niet kunnen herinneren. Het komt ook vaak voor dat de dromen geen echte waarde hebben om te duiden, maar alle kleine dromen bij elkaar geven je wel inzicht in hoe je je voelt en wat je wilt in je leven, of welke obstakels je hebt overwonnen.

Echte vrouwendromen
De cyclus van het vrouwenlichaam heeft invloed op de dromen van de vrouw; tijdens de menstruatie droomt de vrouw anders en vaak komt de kleur rood en stromend water er in voor. Maar ook dromen over verlies, sterven en verwondingen komen voor.

Zwangere vrouwen zijn heel gevoelig voor dromen en ze gaan vaak over vruchtbaarheid zoals zwemmen in water, vissen, kikkers of een ex-geliefde. Ook droomt de vrouw meer omdat ze ook meer slaapt, en ze beleeft het veel intenser omdat het lichaam aan het veranderen is. Dromen tijdens de zwangerschap is dan ook een weerspiegeling van wat de vrouw lichamelijk doormaakt. Zwangere vrouwen dromen vaak over hun moeder en over babynamen. Maar ook angstdromen dat er iets mis gaat tijdens de zwangerschap komen voor.

Baby’s en peuters
De dromen van baby’s en peuters gaan vaak over de baarmoeder, of over de emoties en trillingen die ze daar hebben opgedaan. Maar natuurlijk dromen baby’s en peuters ook over de gevoelens en de bescherming van vader en moeder die wordt ervaren.

Kinderen
Kinderen dromen vaker per nacht en intensiever dan volwassenen dat doen. En vooral heel fantasierijk: een landschap dat kinderen creëren, duidt op verlangens wat ze gehoord hebben en gezien of gelezen hebben van andere kinderen. Maar vergeet niet dat kinderdromen ook ergens uit voortkomen; bijv. zich buitengesloten voelen, gepest worden, aanpassingsproblemen hebben, of niet op de juiste school of plek zitten. De fantasie is dus om zichzelf te beschermen tegen de buitenwereld. Niemand kan deze fantasiewereld benaderen of aanvallen omdat ze deze zelf hebben gecreëerd.

Dromen dieren ook?
Zoogdieren dromen, en ze dromen om dezelfde reden als de mensen over alles wat ze hebben meegemaakt en dat wat ze verwerken om nieuwe informatie op te kunnen nemen. Reptielen en vissen dromen niet.

VISIOENEN

Visioenen zijn beelden die je ervaart en die je door krijgt via je derde oog, ook wel je geestesoog genoemd.
In veel gevallen ervaar of beleef je een situatie als toeschouwer en heb je er zelden invloed op. Een visioen hebben is zeer indrukwekkend, in de zin van het ervaren van extreme veranderingen, een andere tijd, andere mensen, soms zware emoties en gevoelens, en vaak ruik je ook andere geuren die je niet kent en spreek je een andere taal.

Je ontvangt een visioen als je in een specifieke of persoonlijke, geestelijke staat bent, volledig van de buitenwereld afgesloten. Visioenen kunnen opgeroepen worden tijdens een meditatie of geestelijke bijeenkomst, een tranche en hypnose of tijdens het luisteren van persoonlijke muziek. Ook beelden kunnen een visioen oproepen.

- Toekomstvisioenen gaan vaak gepaard met het zien van totaal nieuwe omgevingen over de toekomst, misschien zelfs wel het zien van de dood, een geboorte, emoties, angst, verdriet, obstakels en nieuwe relaties en geuren die je niet kent, maar wel een plek kunt geven.
- Visioenen uit je verleden, of uit een vorig leven gaan vaak gepaard met extreme verschuivingen van tijd van de 21ste eeuw naar het verre verleden, maar ook emoties, verdriet, angst en andere geuren en gevoelens die je niet kunt plaatsen maar wel een plek kunt geven.

Visioenen zijn zeer indrukwekkend en blijven je dan ook erg lang bij. Ze hebben invloed op je gevoelens en emoties. Maar het belangrijkste is dat visioenen voortkomen uit je pure ware ‘ik’, je ziel, je diepste wezen die je een boodschap wil doorgeven zodat je er naar kunt handelen en van kunt leren.

Wat is dan het verschil tussen dromen en visioenen?
Dromen doe je als je slaapt om je emoties van overdag te verwerken. Soms kun je bewust je droom bijsturen, maar een visioen kun je gewoon op klaarlichte dag hebben en kun je ook bijna niet besturen of beheersen. Maar het grootste verschil is dat een visioen altijd realistisch is of kan worden. Het is vaak iets wat al gebeurd is in dit leven, of misschien in een vorig leven; of het is iets wat nog op je pad moet komen in dit leven of in een volgend leven. Dromen zijn daarentegen een verwerking van je dagelijkse leven en beslommeringen, en dus een weerspiegeling van hoe je nu of in het korte verleden in het leven staat.

De overeenkomsten tussen dromen en visioenen.
Zowel visioenen als dromen zijn beelden, ervaringen, indrukken en emoties uit je diepste innerlijk, die je een antwoord geven op al je vragen en twijfels, emoties, problemen en je gevoelens. Maar vooral de symbolische betekenis die er aan verbonden is komt overeen bij dromen en visioenen. De beelden en de symbolische uitleg kunnen je helpen om een eerste stap te zetten op zoek naar je diepste antwoorden, verlangens, vragen en gevoelens.

http://www.dromen-visioenen.nl/dromen-en-visioenen-uitleg-a-tot-z


8 Reacties op “Dromen en Visioenen”

 1. Fraipont Fabienne zegt:

  Hallo,
  Mijn naam is Fabienne en heb een visioen gehad verleden vrijdag.
  Het ging over dat ik een goede vriend zag die ik van in het jaar 1993 niet meer gezien heb. Ik ging wel geregeld nog op bezoek bij zijn mama!
  Kunnen jullie mij zeggen waarover mijn visioen ging?

  Vriendelijke groetjes vanwege Fabienne uit Belgie

 2. Dag Fabienne,

  Hoogst waarschijnlijk ga je deze goede vriend weer ontmoeten.

  In Licht en Liefde, Lizeth

 3. Wendel zegt:

  Hi Lizeth Brands,

  10 jaar geleden kreeg ik een visioen waarin een vrouwelijke
  ex-collega verscheen. Haar naam is Lucia Weymaere.

  In die droom liep en keek zij heel spontaan,alleen weet ik
  niet wat dat visioen waarin zij verscheen mij wilde vertellen.

  Maar zij liet 7 jaar geleden via social media Hyves weten dat zij
  niks meer met mij te maken wilt hebben en gelukkig is met haar
  partner.

  Gezien mijn artistieke bezigheden zoals met muziek als singer/songwriter,
  boeken schrijven en kunst die ik doe zonder hoge verwachtingen.
  Hoeft zij mij niet te benaderen mocht ik succes krijgen en financieel
  veel ruimer zitten.

  In de zomer van 2009 toen woonde ik net in Rotterdam zat ik op
  een klaarlichte middag een pornofilm te kijken.
  Ineens viel ik heel even in slaap en toen verscheen er weer een
  vrouw in mij visioen,haar naam is Elsbeth van Donselaar-Tasseron.

  Zij was een toenmalige begeleidster op de Forensische Schakel Unit
  waar ik destijds zat.
  Blijkbaar mocht ze mij alleen vraag ik mij af of het niet allemaal
  huichelarij was.
  Want zij is al een aantal jaren getrouwd.

  Lizeth,wat is uw verklaring over deze twee visioenen?

 4. Beste W Barnet,

  Mijn verklaring is; dat je je meer mag richten op je eigenlijke vrouwelijk zelf. Ieder persoon heeft een mannelijke en een vrouwelijke kant.
  Bij de mannen is het mannelijke meer ontwikkeld (ratio) en bij de vrouwen meestal het vrouwelijke (gevoel). Om geheel in balans te zijn met beide kanten is het belangrijk dat je aandacht schenkt aan beide kanten. Dus als je bijv. je gevoel compleet afsluit dan sluit je ook je vrouwelijke kant geheel af. Je bent dan uit balans.

  Dat is waarschijnlijk het geen deze 2 vrouwen je duidelijk proberen te maken.

  In Licht en Liefde, Lizeth

 5. Wolf zegt:

  lizeth brands

  deze mensen hebben soms visioenen maar, ik heb die elke nacht.
  Vorige nacht had ik het visoen dat iemand was gevallen , en die nacht zag ik ook nog auto ongeval.
  beide zijn gebeurt en dit gebeurt elke dag met mij, 2-3 visioenen per dag al van sinds 2 jaar geleden, is dit normaal?

 6. Beste Wolf,

  Voor mijn gevoel staat je kruinchakra veel te ver open. Je zou je kruinchakra ook kunnen sluiten.
  Visualiseer dat je in je kruinchakra staat en kijk naar boven. Visualiseer dat luiken je kruinchakra dicht doen.
  Dit zou je voor het slapen gaan, kunnen doen.

  Veel succes,
  In Licht en Liefde, Lizeth Brands

 7. Mon zegt:

  Ik zit met het volgende:al eerder gedroomd dat ik door een gele deur moest en een aantal jaren later ging ik die deur door.
  Nu dat mijn man zijn bankrekening liet zien en daar stond een gigantisch bedrag op meer dan 1 miljoen. Daarna deden we auto wissel. Ik reed in zijn werk auto waar hij heel zuinig op is en niemand. In mag rijden. Hij ging in mijn auto. Ik reed met zijn auto bijna met de zijkant tegen zijkant muur maar corrigeerde mij en mijn man gaf aan dat ik het wel kon.
  Lizeth wat zou dit visioen betekenen?

 8. Beste Monique,

  De kleur geel staat voor je zonnevlecht chakra en betekent dat je meer het licht in jezelf mag gaan zien.
  Je droom geeft aan dat je meer zelfvertrouwen mag gaan ontwikkelen en niet onzeker hoeft te zijn want je kunt het gewoon.

  Veel succes,
  In Licht en Liefde, Lizeth

Geef een reactie