Ben jij een “Starseed”

Het begrip “Starseed” is de afgelopen jaren te pas en te onpas gebruikt door vooral de zogenaamde New Age aanhangers. 

Daardoor is het beeld van wat een “Starseed” werkelijk is behoorlijk vertroebeld. 

Heb je je ooit afgevraagd of je eigenlijk wel thuishoort op deze planeet? Heb je wel eens om je heen gekeken naar de wereld en je vol verbazing afgevraagd hoe sommige mensen kunnen denken en handelen op een manier die voor jou eenvoudigweg niet voor te stellen is? Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet thuishoort bij je familie? 

Als het bovenstaande op jouw van toepassing is, dan is er een kans dat je een zogenaamde “Starseed” bent. Echter, dit woord is de afgelopen jaren te pas en te onpas gebruikt door allerlei New Age aanhangers die vooral bezigwaren met hun eigen ego en het wel interessant vonden om bij zichzelf het label “Starseed” op te plakken. 

Ook zijn er websites vol geschreven met kenmerken en eigenschappen waaraan je een starseed kunt herkennen en aangezien de meeste mensen wel scoorden op een aantal punten dacht al snel de halve wereld dat ook zij een starseed waren. 

Een Starseed reïncarneert op aarde met een hoger doel maar, dat is niet iets waarmee ze te koop lopen. Overal op het internet kom je hoogdravende definities tegen, die eigenlijk het tegenovergestelde zijn van wat het zou moeten zijn. Ze zijn grotendeels gebaseerd op de verheerlijking van het ego. 

Het hiernavolgende stuk dat we tegenkwamen op een forum, is geschreven door iemand die naar ons gevoel toch wel de spijker op z’n kop slaat: 

“Een starseed is niet te labelen en is in essentie ondefinieerbaar. Starseeds hebben bepaalde eigenschappen die een hoger doel dienen maar zullen deze nooit kenbaar maken. Starseeds zijn eenlingen in het uitvoeren van hun werk. Hun toegevoegde waarde voor de maatschappij vindt plaats achter de schermen. Starseeds vertellen je niet wat je moet doen, vertellen je niet hoe de vork in de steel zit en zeker niet wat de waarheid of de werkelijkheid is. Want dat is jouw eigen taak om jouw eigen waarheid en werkelijkheid te vinden. 

Het enige wat starseeds doen is begeleiden. In veel gevallen geven ze mensen die hun pad kruisen en het nodig hebben een bepaalde wijsheid mee wat deze mensen op een later moment helpt bij het maken van bepaalde keuzes. Iemand die in aanraking komt met een starseed zal dit in de meeste gevallen gedurende de periode van het contact niet weten en tegen die tijd dat men hier bewust van wordt en realiseert wat dat contact in die periode voor een invloed heeft gehad op hun keuzes in hun verdere leven en hun heeft gebracht daar waar ze nu zijn is het contact vaak allang verbroken. 

Een starseed is helder van geest en puur en één met alles en haalt je innerlijke zelf naar boven wat vaak zeer confronterend kan zijn. Dit kan ook een reden zijn waarom contact met een starseed vaak niet lang duurt. Mensen reageren nu eenmaal impulsief en willen zichzelf niet tegenkomen, willen niet geconfronteerd worden met hun innerlijke zelf en het masker waarmee men deze wereld bewandelt. 

Het is ook daarom dat op veel latere tijd iemand hier pas bewust van wordt juist omdat men dit lang blijft ontkennen tot een moment in hun leven komt en er een omslagpunt is. Een starseed handelt altijd in en voor het hogere bewustzijnsproces van de ander in zijn proces tot bewustwording zonder eigenbelang in welke vorm dan ook. Iets wat voor de meeste mensen ‘nog’ ondenkbaar is. Immers in de huidige maatschappij doet niemand iets voor niets. 

Starseeds handelen al vanaf zeer jonge leeftijd en worden vaak niet begrepen, maar de boodschap is dan al afgeleverd ook al lijkt het op dat moment nog geen effect te hebben bij de mensen waardoor ze niet begrepen worden. Starseeds laten zich niet leiden en volgen alleen hun eigen pad om hun werk te kunnen verrichten ook al is het onzichtbaar voor de meeste mensen. 

Starseeds zijn herkenbaar maar alleen voor diegene die ten alle tijden daadwerkelijk en alleen vanuit hun hart en intuïtie handelen. Voor het overgrote deel van de mensen blijven ze onzichtbaar en misschien herkenbaar op een later moment in hun leven als men meer tot bewustzijn komt. 

Mensen die zichzelf indigo, sterrekind, lichtwerker of een van die andere vele termen noemt zouden zich eens af moeten vragen wat ze eigenlijk doen. Deze mensen labelen zichzelf en leggen zichzelf daardoor beperkingen op. Want iets wat gelabeld is, is definieerbaar en plaatst zichzelf daardoor in een hokje. Iets wat groen is kan nooit rood zijn, maar iets wat geen kleur heeft kan alles zijn. Ze willen zich met iets kunnen identificeren, ergens bij horen, herkent willen worden dat ze iets speciaals kunnen, hebben of zijn. Op zich niks mis mee omdat deze mensen volop in het proces van bewustwording zitten echter door jezelf middels een label te beperken stagneert ook de verdere groei tot een hoger bewustzijnsniveau”. 

Bron: Word Wakker Wereld 

Geef een reactie