Energie vampiers

Over subtiele zelfverdediging tegen energievampiers.

 Judith Orloff is psychiater en is als hoogleraar verbonden aan UCLA. Zij heeft verschillende publicaties op haar naam staan, geeft regelmatig lezingen, ook buiten de Verenigde Staten, en heeft bijdragen geleverd aan verschillende televisieprogramma’s, waaronder The Oprah Winfrey Show. 

 Judith Orloff worstelde tijdens haar leven met haar buitengewone overgevoeligheid. Energetisch gesproken behoort ze tot het type mens dat ze intuitive empaths noemt: intuïtieve invoelers. Zulke mensen voelen energie niet alleen aan, maar hebben de neiging om storende energiën om hen heen te absorberen, en vitale energie kwijt te raken aan energievampiers.

De volgende fragmenten en samenvattingen komen uit een interview met Judith, Conscious Media Network, april 2008. Ben jij een intuïtieve invoeler? Beantwoord de volgende vragen: Ben je jouw leven lang al overgevoelig geweest? Zoek je de eenzaamheid op om weer bij te tanken, als je onder de mensen bent geweest? Heb je de neiging om te veel te eten als je met veel negatieve energie wordt geconfronteerd? Ben je graag alleen?Als je veel van deze vragen met ja hebt beantwoord, ben je een invoeler. Je hebt de neiging energie van anderen te absorberen. Invoelen is okee, maar al die energie opnemen niet! Wat kan je hier aan doen?

Je moet niet leren om een dikkere huid te krijgen, zoals vaak wordt geadviseerd, of om er maar tegen te kunnen, je te vermannen, sterk te zijn, niet meer te voelen. Dat advies komt meestal van mensen die het probleem niet kennen dat ze ongewenste energie van anderen absorberen. Veel intuitieve invoelers krijgen diagnoses zoals chronische vermoeidheid, fybromyalgie, Prikkelbare Darm Syndroom (Irritable Bowel Syndrome). Deze klachten zijn het gevolg van het feit dat ze zo veel storende energie opnemen.

Energie voelen;

 Tip 1: Meet jouw energieniveau na ontmoetingen met mensen. Stel vast of jouw energieniveau na een gesprek, ontmoeting, contact met wie dan ook gelijk blijft, omhoog is gegaan of gedaald is. Dit doe je met behulp van je lichaamsintuïtie en het is niet moeilijk voor invoelers. Je kunt ook het effect van een plaats of omgeving op jouw energieniveau meten. Als jouw energie niet past bij die van een ander, dan heb jij last van zo’n ontmoeting. Onthoud dat en trek er je conclusies uit. Laat je niet ompraten door mensen die jouw probleem op energetisch niveau helemaal niet herkennen. Wanneer je een vrouw bent kan het zijn dat je een hele charmante man ontmoet. Je vermaakt je uitstekend in zijn gezelschap, maar na afloop ben je doodmoe en heb je de neiging om een dutje te gaan doen. Trouw dan nooit met deze man! Onthoud dit effect. Noteer het. Trek er je conclusies uit. Het advies lijkt simpel, maar invoelers worden omgeven door mensen die hen vaak ompraten om hun gevoel te negeren. Bovendien hebben ze zichzelf vaak niet getraind om hun energetische reacties op anderen zwaar mee te laten wegen in keuzes binnen relaties en groepen.

Drama Queen

Tip 2: leer bewust om te gaan met energievampiers. Een energievampier zuigt jouw vitale energie op. Er lopen verschillende types rond, elk met hun eigen tactieken, maar het effect dat ze op jou hebben is goed merkbaar. Je wordt moe, slaperig, of misschien zelfs ziek als je er een hebt ontmoet. Gevoelige mensen kunnen hartkloppingen krijgen, hun maag draait zich om in hun aanwezigheid; er zijn veel meer fysieke symptomen mogelijk.Een bekend type energiezuiger is de drama queen. Dit kan een vrouw maar ook een man zijn, die steeds van alles overkomt, die constant de aandacht probeert te trekken met zijn of haar verhalen. Vraag NOOIT aan zo iemand hoe het met hem gaat. Geef hem geen energie, blijf rustig en gecentreerd. Pas meteen jouw lichaamstaal aan in aanwezigheid van deze zuigwurm: kijk hem niet recht in de ogen alsof je interesse zou hebben in zijn verhalen, Kruis jouw armen en als je zit ook je benen, om jouw energie af te schermen. Richt jouw aandacht demonstratief op iets anders in je omgeving: papieren op je bureau, een glas of kopje op de tafel, etc. Zo straal je de taal uit dat je jouw energie niet vermengt met die van de ander.Houd je toon vriendelijk maar beslist; Wees rustig en reageer niet op wat hij/zij zegt. Drama queens voeden zich met de energie uit emotionele reacties. Dus als je boos wordt, of geïrriteerd raakt, of gefrustreerd, dan geef je hen wat ze willen. Je voedt hen. Dus: blanco, neutraal reageren!

 De control freak

Tip 3.  Als dit type jouw baas is, dan kan je een probleem hebben. Het is energetisch niet mogelijk om een control freak zelf onder controle te krijgen. Vaak zijn het narcisten, die alleen maar met zichzelf bezig zijn. Kenmerkend voor hen is dat ze zich helemaal niet kunnen inleven in een ander, of naar de wereld kunnen kijken door de ogen van een ander – wat een invoeler juist zo goed kan. Narcistische control freaks kunnen heel charmant zijn, zolang als ze het gevoel hebben dat je met hen mee gaat. Zo niet, dan kunnen ze zich tegen je keren. Maar ze zoeken meestal wel zwakke slachtoffers uit. Als jij voor jezelf durft op te komen en zelfvertrouwen uitstraalt, laten ze je wel met rust.Judith Orloff zegt dat je dit type moet herkennen en vervolgens moet leren jouw taal (lichaamstaal, spreektaal) aan te passen in communicatie met zo’n energievampier. Begrijp dat hij of zij zich niet in jou kan inleven. Wil je bijvoorbeeld andere werktijden, gebruik dan geen argumenten die voor jou als invoeler belangrijk zijn: “dan kan ik wat vaker bij mijn kinderen zijn”. Gebruik een economisch, financieel argument: “dat levert tijdwinst/andere winst op”.

Healers en overgewicht

Tip 4. Veel healers hebben te kampen met overgewicht. Vet en massa rond je lichaam hebben inderdaad wel wat beschermende eigenschappen, maar als methode om je te beschermen tegen overmatige absorptie van negatieve energie is dit een zeer ongezonde oplossing. Er zijn zelfs healers die beweren dat ze hun overgewicht nodig hebben voor de transformatie van de energieën die ze van hun cliënten overnemen. Zulke healers nemen doelbewust de pijn, de storende vibraties van anderen op om die binnen hun energiesysteem te filteren of te transformeren. Judith raadt dit ten sterkste af. Je kunt bepaalde vibraties helpen geleiden, zonder ze zelf op te nemen. Die intentie moet je dan ook hebben..

Je ademhaling..

Tip 5.  Een simpel maar zeer effectief advies, wanneer je veel negatieve energie om je heen en door je heen voelt: haal adem en blijf goed adem halen! Veel gevoeligen geven gehoor aan de angstreacties van hun lichaam, en gaan oppervlakkig ademhalen. Zo word je steeds angstiger. Als iemand jou uitscheldt, ergert, jou kwaad maakt etc, begin dan meteen met zo bewust mogelijk adem te halen, om de negatieve energie uit jouw subtiele energiesysteem te filteren. Reageer niet op die persoon of situatie, dat kost jou altijd energie. Wanneer je je afvraagt wat je moet doen, doe je dat vanuit kalmte en rust, wanneer je gecentreerd bent.

Water en meditatie

Tip 6. Een andere methode om van negatieve energie af te komen is om je handen te wassen. Neem een douche of bad, ga zwemmen, zelfs het drinken van water helpt! Als je in een restaurant of cafe bent, ga naar de wc en spoel je handen en armen onder de kraan. Het werkt meteen. Neem dan meteen even de tijd om jezelf te hervinden. Mediteer met het doel jezelf energetisch te ontwarren, terug te halen wat van jou is. Je kunt dan meteen helderder denken en beter besluiten wat je het beste kunt doen.

Negatief-Positief 

Tip 7.  Negatieve energie probeert jou in zijn greep te krijgen. Het kan jou achtervolgen en proberen zich aan jou op te dringen. Energieverlies vindt door negatieve emoties plaats. Positieve energie gedraagt zich heel anders. Het dringt zich niet op, je maakt er verbinding mee en ervaart het direct, maar dan op een rustige manier. Als mensen leren hun negatieve emoties te transformeren, – en dat zijn vaardigheden die je kunt leren – ontstaat heuse emotionele vrijheid.

Judith Orloff

GALACTIC FEDERATION OF LIGHT

Note Lizeth> Sta boven de energie en observeer met liefdevolle energie en relativeer met Humor.

Geef een reactie